Lån på dagen for eldre

Kanskje pensjonen ikke strakk helt til denne måneden, og du trenger litt ekstra. Eller kanskje det er en vennetur til varmere strøk? Kanskje du bare ønsker å skjemme bort barnebarna ekstra når de kommer på besøk eller til konfirmasjonen.

Hvis du ikke har pengene tilgjengelig for det akkurat nå, kan et forbrukslån være noe for deg. Det blir stadig flere banker som konkurrer. Derfor betaler de stadig ut pengene raskere også. Her får du svar på hva du trenger å forberede og du får svar på hvordan du bør gå frem for å søke.

Hva er egentlig et forbrukslån på dagen?

Et forbrukslån er enkelt og greit et lån bankene kan gi til deg som kunde, uten at de tar sikkerhet i en av eiendelene dine. Ved andre lån kan banker ofte ta sikkerhet i form av bilen din, båten din, eller boligen din. Dette gjør de ikke ved forbrukslån. Derfor får du ofte utbetalt forbrukslån ganske mye fortere enn et vanlig lån. Forbrukslån har ofte litt høyere rente enn vanlige lån. Det er fordi banken ikke har noen sikkerhet, og dermed ikke kan ta pant hvis du ikke klarer å betale.

Er du kvalifisert for forbrukslån?

Det er ikke alltid lett om du har kvalifikasjonene til å få innvilget et forbrukslån. Men frykt ikke. Forbrukslån er ofte lette å anskaffe seg, men noen ting må være på plass før banken vurderer deg.

Du må være over 18 år

 • De fleste banker krever at du er over 18 år for å få innvilget søknad. Noen banker har også 20 -25 år som nedre lånealder. Dette varierer fra bank til bank, så det kan være lurt å benytte seg av en sammenligningstjeneste.

Har du fast inntekt?

 • Det er et krav du har fast inntekt for å få innvilget søknaden. Dette kan være inntekt i form av jobb eller pensjon. Bankene krever at du har en årlig inntekt på over 120.000 kroner for å vurdere deg som låntaker.

Er du norsk statsborger?

 • Dette er et kriteriet for å få innvilget søknaden sin. Så du må være norsk statsborger skal de vurdere deg.

Har du bostedsadresse i Norge?

 • Det er mange pensjonister som velger å dra til sydligere strøk i pensjonstiden. Skal du få innvilget forbrukslån hos norske banker krever de at du har en folkebokført adresse i Norge. Denne skal du ha hatt i over 1 år før søknaden. Så hvis du har et feriehus i Spania hvor du er i store deler av året, så kan du fortsatt få innvilget søknad, gitt at du har en bokført adresse her i Norge.

Ubetalte regninger

 • Har du mange ubetalte regninger liggende, er sjansen liten for å få et forbrukslån på dagen. Det er fordi bankene anser din betalingsevne som svak. Så hvis du har ubetalte regninger anbefales det å betale disse før du søker. Klarer du ikke det, kan det være en god ide å refinansiere smålånene til et lån. Dette gir deg bedre oversikt, bedre økonomi og mindre stress.

Betalingsanmerkninger/inkasso

 • Har du betalingsanmerkninger eller inkasso kan det være enda vanskeligere å få innvilget lån, enn ved ubetalte regninger. Her kan det også være vanskelig å få til refinansiering. Skulle du være i den situasjonen kan et spesiallån eller et omstartslån være noe for deg.

Spesiallån

Dette er et lån som de tradisjonelle bankene (DNB, Eika, Sbanken) ikke tilbyr. Ofte fordi de anser risikoen for å låne penger til deg som for stor. Derfor finnes det spesialbanker som tilbyr dette, og kan hjelpe deg hvis du er i den situasjonen. Renten er ofte dobbelt så høy hos disse bankene, men du får i det minste kanskje lånt penger. Noen av disse bankene er:

 • Nordax
 • Kraft Bank
 • Bank 2
 • MyBank
 • Svea
 • BlueStep
 • Balansebank

Så hvis du har forhørt deg med de fleste bankene, kan det anbefales å ta kontakt med en av bankene ovenfor. Disse klarer som regel å hjelpe deg.

Omstartslån

Hvis du er så uheldig å har havnet i en situasjon med ubetalte regninger, inkassosaker hengende over deg, kanskje til og med betalingsanmerkninger. Ja, da er omstartslån noe for deg. Som det ligger i navnet, er det et lån for å gi deg en frisk omstart. Her må du dog ha sikkerhet til banken.

Kan jeg møte på problemer selv om jeg oppfyller alt ovenfor?

Ja, det kan du. Det er noen banker som kun godkjenner lånesøknader for pensjonister som er under 70 år gamle. Grunnen for dette er at de anser risikoen som for høy ved å låne til personer som har passert 70 år.

Det kan være naturlige årsaker som gjør dette, som at helsen blir dårligere. Frykt ikke, det finnes banker som godkjenner forbrukslån for pensjonister som er over 70 år også. Du søker på vanlig måte, og hver enkelt bank tar en vurdering om de ønsker deg som kunde eller ikke. Så hvordan kommer du i gang?

Hva du må tenke på før du søker om lån:

Hvor mye trenger du å låne?

Finn ut hvor mye penger du trenger. Jo lavere summen er jo letter er det å få innvilget søknad. Det er fort gjort å låne mer enn nødvendig.

Nedbetalingstid

Hvor fort klarer du å betale ned lånet? Dette bør du gjøre et regnestykket på i forkant, så du ikke havner bak på betalingen.

Renter og gebyrer

Ved siden av pengene du låner, så må du også tenkte på renter og gebyrer. Dette er penger du må betale tilbake til banken, på toppen av summen du har lånt.

Sammenlign hos forskjellige banker

Dette er det beste tipset. Jo flere banker du søker hos, jo flere tilbud får du. Da kan du velge og vrake det beste tilbudet. Du kan velge å søke hos hver enkelt bank selv, eller bruke en sammenligningsside. Disse gjør jobben for deg, og sender søknaden ut til samarbeidspartnere.

Få penger på dagen

Det er ikke alle bankene som tilbyr penger på dagen. Som regel kan du få signert avtalen den samme dagen, men ikke alle betaler ut pengene like fort. Det tar som regel 1-3 dager. Trenger du pengene i dag kan det være verdt å søke hos:

Det er lurt å sammenlikne rentene på lånet før du signerer. Dette kan spare deg for mye penger i det lange løp. Det kan også være verdt å søke lån på en sammenligningsside for å innhente flest og best mulige tilbud.

Finn det beste tilbudet

Selv om du trenger pengene på dagen, kan det være lurt å sjekke med en sammenligningsside. Disse gjør hele jobben for deg, og innhenter tilbud fra diverse banker.

Alt du trenger å gjøre er å søke på siden deres, så sender de informasjonen til bankene. Bankene sender så tilbudene sine tilbake til sammenligningssiden, som gir tilbudet videre til deg. Du logger deg inn og får en oversikt over alle bankene som har tilbudt forbrukslån til deg. Her får du også oversikt over renten på lånet, i tillegg til hvor fort pengene kommer. Noen av sidene som tilbyr dette er:

 • Defero
 • Sambla
 • Lendo

Det er enkelt å bruke, og det går fort. Du får som regel svar innen 30 minutt fra du søker. Trenger du noe hjelp har de også kundesupport som hjelper deg raskt og greit.